Ας μην ταλαιπωρούμε τους πολίτες με ανυπόστατες φήμες

Ας μην ταλαιπωρούμε τους πολίτες με ανυπόστατες φήμες

Ας μην ταλαιπωρούμε τους πολίτες με ανυπόστατες φήμες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κώστας Σπαρτινός, ως δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας γραπτά στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, την ενημέρωσε ότι η φημολογία περί εγκατάστασης πυρηνικών στον Άραξο, με βάση την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει πρόσφατα απόφαση εναντίωσης σε αυτή την προοπτική, είναι τελείως ανυπόστατη, όπως δήλωσε ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσας, στην συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής στις 25.9.2017. Στην απάντησή του επισυνάπτεται και το σχετικό απόσπασμα πρακτικών της συνεδρίασης της Βουλής.

Ο Κ. Σπαρτινός θεωρεί ότι θα ήταν σκόπιμο, πριν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η σχετική εισήγηση από τον Δήμαρχο, να είχε ερωτηθεί η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να μην δημιουργούνται αδικαιολόγητοι φόβοι στους πολίτες της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Για το λόγο αυτό, παρακαλεί την Πρόεδρο να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τους πολίτες με κάθε πρόσφορο μέσο.

Τέλος, πιστεύει ότι οι κινητοποιήσεις των πολιτών καλόν είναι να εδράζονται σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε σχεδιασμούς που υπηρετούν σκοπιμότητες.

Close